Kruikentoernooi Tilburg

judo, toernooien

Op zondagochtend, 28 januari, stond er weer een nieuw toernooi voor de judoka’s van Asahi op de planning. Dit keer waren ze te gast in Tilburg op de 10de editie van het Kruikentoernooi. Aan dit beginners toernooi deden ruim 300 deelnemers mee van maar liefst 31 verschillende verenigingen.

De judoka’s werden verdeeld over 5 verschillende tijdsblokken en er werd gespeeld in poulesysteem, zodat iedereen een gegarandeerd aantal wedstrijden kan spelen. Asahi had 11 fanatiekelingen die hier aan meededen en Coach Michel en zijn assistenten Enzo en Ravi werden door alle judoka’s goed bezig gehouden.

In het eerste blok was het aan Pieter (-15) en Leyshaino (-8) om de spits af te bijten. Ze haalden alles uit de kast en lieten mooie wedstrijden zien. In het tweede blok was het de beurt aan Jurre en Dexx (beide -10) en ook zij lieten mooie worpen en punten zien. In het derde blok was het de beurt aan de Xavi, Jens, Bas en Merijn (-12). Hier was al duidelijk meer ervaring te zien en zat het tempo er goed in. Aybars (-12), Siebe en Waylon (-15) mochten als laatste voor Asahi de tatami betreden en gaven alles wat ze in zich hadden.

Het was een succesvolle dag met een enorme prijzenregen voor de Asahianen.

De 2de prijs was voor Jurre en Merijn.
De derde prijs was er voor Leyshaino, Pieter, Bas, Dexx, Xavi, Jens, Aybars, Siebe en Waylon.

Reacties gesloten