Kaihatsu Oss

judo, toernooien

Op zondag 10 december stond voor 5 judoka’s van Asahi uit Waalwijk het laatste toernooi van 2023 op de planning. Trainer Michel den Turk ging met deze 5 judoka’s naar Oss, waar zij te gast waren bij het eindejaarstoernooi van Kaihatsu. Dit toernooi was speciaal voor de beginnende wedstrijd judoka’s. Dit houdt in dat het een laagdrempelig toernooi is en dat ze spelen in een poule systeem en dus minimaal 3x de tatami mogen betreden.

Rond de klok van 13.00 was het aan Aybars en Dexx. Zij speelden beide in een poule van 5 en mochten dus 4 wedstrijden spelen. Dexx verloor helaas zijn eerste 3 wedstrijden, maar wist in de laatste wedstrijd door hard werken de winst binnen te halen en werd zo 4de. Aybars had een spetterende start en pakte in zijn eerste wedstrijd meteen de winst. Hij wist zijn felheid goed vast te houden en wist al zijn partijen te winnen en werd zo 1ste.

Xavi had een poule van 4 en mocht 3x de tatami betreden. Hij ging er vol voor, maar wist de winst helaas niet binnen te slepen en werd 4de.

Siebe stond voor het eerst op een toernooi en had een poule van 5. Vier keer mocht hij aantreden en alle keren wist hij met een ippon te winnen. 1ste plaats voor Siebe.

Milou was de laatste die namens Asahi de tatami op mocht. Ook zij zat in een poule van 5 en mocht 4x haar kunstje laten zien. In haar eerste wedstrijd wist ze haar tegenstander in een verwurging te krijgen, deze zat goed en haar tegenstander moest hierdoor aftikken. Na 2 verliespartijen ging ze vol zelfvertrouwen de mat op en gaf nog 1x alles, en hoe. Ippon en zo werd Milou 3de.

Reacties gesloten