Examens december

examens, judo

Op zaterdagochtend 9 december, was de agenda van trainer Michel den Turk goed gevuld. Vandaag was het voor de judoka’s van judo vereniging Asahi uit Waalwijk DE dag. Vandaag mochten zij aan vaders, moeders, opa’s, oma’s en iedereen die geïnteresseerd was eindelijk laten zien waar zij al die maanden voor hadden getraind.

Om 9.30 was het de beurt aan de jongens en meiden van de eerste groep. Na een kleine warming-up mochten zij beginnen aan hun examen. Dat ze allemaal goed en hard hadden getraind was duidelijk te zien en na ruim een uur werden zij uit hun lijden verlost en hoorde zij dat ze allemaal waren geslaagd. Dit werd natuurlijk opgevolgd door een luid applaus.

Ook bij de tweede groep examenkandidaten was de spanning hoog, maar ook zij lieten het publiek zien welke schouder-, heup- en beenworpen zij allemaal onder de knie hadden en ontvingen op het eind allemaal hun nieuwe band of slip uit handen van Meneer Michel.

Na een korte middagpauze voor de Meneer en assistenten was het om 12.30 de beurt aan de laatste groep judoka’s. Alle worpen kwamen voorbij en sommige judoka’s konden al een “brandweergreep” of verwurging laten zien. En ook hier werd iedereen onder luid applaus gefeliciteerd met het behalen van hun nieuwe band of slip.

Namens Meneer Michel en zijn assistenten van harte gefeliciteerd met deze prestatie!

Reacties gesloten