Judo ook voor meiden

judo, toernooien

Dat judo niet alleen voor jongens is werd zondag 19 november duidelijk in Veldhoven. Hier stond namelijk een meidentoernooi op het programma. Voor Asahi deden 3 stoere meiden mee, Blythe, Mirthe en Milou. Alle deelnemende meiden werden via een videoboodschap toegesproken door top judoka Paulien Sweers en nadat zij iedereen veel succes en plezier had gewenst kon het toernooi echt van start.

Blythe en Mirthe mochten het spits afbijten in de -10 jaar. Doordat er in poules werd gespeeld konden ze meerdere malen hun kunnen laten zien. Beide waren ze gedreven en fanatiek en dit leverde dan ook mooie wedstrijden op. Na verschillende Waza-ari’s en Ippons mochten ze dan ook beide op het op een na hoogste podium plaatsnemen. 2x zilver!

Later op de dag was het de beurt aan Milou, zij kwam uit in de -15 jaar en liet ook een aantal mooie worpen en zelfs een verwurging zien en werd ook zij 2de.

Reacties gesloten