Hajime november

hajimé, judo

Terwijl het buiten nat en koud was, was het in de Dojo van Judovereniging Asahi uit Waalwijk, droog en warm. De vrijwilligers zorgden ervoor dat de 2 tatami’s er netjes bij lagen, zodat de jongste judoka’s om 14.00 uur konden starten met hun wedstrijden.

Er werden verschillende poules gemaakt en dit zorgde voor mooie randori’s. Het was goed te merken dat de judoka’s van Asahi al volop aan het trainen zijn voor hun examen in december, want de ene schouderworp was nog mooier dan de andere en dit leverde veel punten op.

Na een korte pauze werden er ook in de tweede groep poules gemaakt en hier werd goed gekeken naar band, lengte en leeftijd. Hierdoor waren alle judoka’s goed aan elkaar gewaagd en werd er zeer fanatiek gestreden. Familie, vrienden en andere belangstellenden zaten op de banken naast de tatami’s en zij moedigden hun favoriete judoka flink aan. De aanmoediging zorgde ervoor dat er echt gestreden werd voor elk punt dat te behalen was. Nadat de laatste wedstrijd was gespeeld, werden alle punten bij elkaar opgeteld en dit resulteerde in de volgende prijzen voor de Asahianen.

Er was een oranje vaan voor Xavi, Aiden en Bryce, Benjamin ontving zijn groene vaan, Jurre behaalde een bruine vaan en Merijn en Jens verdiende hun zwarte vaan. Dylano had genoeg punten behaald voor een gouden medaille.

Reacties gesloten