Eerste Hajime na de zomer

hajimé, judo

Op zaterdag 30 september liep rond de klok van 14.00 uur de dojo van Budovereniging Asahi langzaam vol. Het was voor het eerst na de zomervakantie tijd voor het, onder de judoka’s, populaire hajime.

Het seizoen begon met een grote groep jonge judoka’s. En net als voor de vakantie werd er fanatiek gestreden. De een met wat meer zenuwen dan de ander, maar er werden mooie partijtjes gespeeld door de 6 tot 9 jarige. Tijdens de puntentelling werd er nog het welbekende reactiespel gedaan om vervolgens te horen hoeveel punten iedereen had verdient.

Trots verlieten de judoka’s van de eerste groep de tatami om zo plaats te maken voor de 9 tot 12 jarige. Hier wordt al meer gespeeld volgens de regels en onder toeziend oog van een officiële JBN scheidsrechter werden er verschillende shido’s, ook wel straffen genoemd, uitgedeeld. De Waza-ari’s en Ippons volgden elkaar soms snel op en er werden mooie partijen gespeeld. Ook hier werden wederom genoeg punten verdiend voor verschillende vanen en medailles.

De volgende judoka’s wisten naast de punten ook een nieuwe prijs binnen te halen.
Staal verdiende een gele vaan, Bart een groene en voor Merijn en Mirthe was er een bruine vaan. Marijn en Timo kregen een zilveren medaille omgehangen en Pieter zelfs een gouden!

Meneer Michel feliciteert alle judoka’s met hun behaalde punten en hopelijk tot het volgende hajime!

Reacties gesloten