September kamp

judo, kamp

We zijn inmiddels een paar weken bezig met het nieuwe seizoen, dus is het ook weer hoogtijd voor het, bij de judoka’s van Asahi beroemde, September kamp. Een weekend vol plezier, gezelligheid, spanning, lekker eten en natuurlijk judo.

Op vrijdagavond rond de klok van 18.00 verzamelde jong en oud zich bij het kampterrein. Nadat de luchtbedden klaargelegd waren was het tijd om afscheid te nemen van de ouders en startte het weekend. Dit werd afgetrapt met een altijd populair potje levend Stratego. Hierna werd nog gezellig rond het kampvuur gezeten voordat de jongste judoka’s richting bed gingen.

De zaterdagochtend begon met een gezamenlijk ontbijt dat werd gevolgd door een frisse ochtendwandeling waarbij de oudere judoka’s niet mochten wandelen, maar moesten hardlopen. Bij terugkomst was er even tijd voor ontspanning voordat de trainingsspullen werden verzameld en onder luide muziek werd er naar de dojo gewandeld om daar een pittige trainingssessie te volgen. Er werd door iedereen hard gewerkt en na een goed uur mochten de jongere judoka’s de tatami verlaten om te gaan genieten van vers fruit, terwijl de oudere judoka’s nog een uurtje door konden trainen. Nadat ook zij hadden genoten van de lunch was daar voor iedereen een overheerlijke verrassing. Ze werden door trainer Michel den Turk samen met Snoephuys ’t Galerijtje, getrakteerd op een heerlijke suikerspin.

In de middag werd er een versie van het populaire Jachtseizoen gespeeld en nadat alles was verzameld en was uitgespeeld konden judoka’s en leiding genieten van een heerlijke maaltijd verzorgd door William en Anne-Marie. Nadat iedereen klaar was met uitbuiken werd er wederom een heerlijk en gezellig kampvuur aangestoken en verzamelde de oudere judoka’s zich voor een griezelige horror spooktocht.

Na een voor sommige wat korte nacht, werd de zondag wederom afgetrapt met een ontbijt en wandeling waarna er nog een laatste training op het programma stond. Nadat alle spullen waren verzameld en er nog gezellig samen werd gespeeld, was het alweer tijd voor de ouders om hun kinderen te halen.

Judoka’s, leiding en vrijwilligers bedankt voor weer een geweldig kamp!

Met dank aan onze sponsoren:

Snoephuys t Galerijtje voor de suikerspinnen
PLUS Stephan van Engelen voor de mooie korting op de boodschappen
Beeztees voor het hout voor het kampvuur

Reacties gesloten