Fanatiek

hajimé, judo, toernooien

Dat de judoka’s van Asahi fanatiek zijn bleek wel in het weekend van 1 en 2 april.

Op 1 april verzamelde ruim 60 judoka’s van verschillende verenigingen zich weer bij Sporthal de Zeine voor een nieuw hajime. En naast de gebruikelijke 1 aprilgrappen werd er flink gestreden voor zoveel mogelijk punten en met succes. Zo was er een gele vaan voor Xavi en Tycho. Oranje was er voor Fabian en Merijn mocht een blauwe vaan in ontvangst nemen. De bruine vaan was er voor Bas en Maaike en Eva kreeg een zwarte vaan. Mike had zijn uiterste best gedaan en kreeg een bronzen medaille omgehangen.

Op zondag 2 april stonden er 2 toernooien op het programma.

Op de 11de editie van het internationale toernooi in Geldrop mochten Dani, Enzo, Waylon en Ravi onder leiding van Tom strijden voor een podiumplaats. Helaas zonder succes.

In Diessen hadden de beginnende judoka’s van Asahi meer succes. 8 jonge judoka’s mochten onder het toeziend oog van trainer Michel den Turk de tatami betreden tijdens de 11de editie van het Hildie toernooi. Dit strak georganiseerde toernooi, is een goede manier om zo kennis te maken met het echte wedstrijd gevoel. Zo mocht iedere judoka minimaal 3x de mat op om hun kunsten te vertonen.

Dit resulteerde in een heuse medaille regen. De 3de plek was er voor Yint, Pieter, Dexx, Jurre en Lars. Merijn en Bas mochten nog een plek hoger op het podium gaan staan en werden 2de. Milou liet zien wat echte girlpower is en wist al haar partijen met winst af te sluiten en kreeg een welverdiende gouden medaille om haar nek gehangen.

Reacties gesloten