Tomoda toernooi

judo, toernooien

Op zondag 26 maart rezen voor Asahi 5 judoka’s samen met trainer Michel den Turk af naar Nijmegen om daar met ruim 500 judoka’s van 67 verschillende clubs te gaan strijden voor de medailles op het Judo Tomoda toernooi.

Door het grote aantal deelnemers werden alle categorieën verdeeld over 4 tijdsblokken en werden de wedstrijden verdeeld over 8 tatami’s.

Kayleigh mocht in het eerste blok het spits afbijten in de -15 en stond sterk te spelen. Na een aantal winstpartijen mocht zij de bronzen medaille om haar nek laten hangen.

Ravi mocht in het 3e blok de wedstrijdmat betreden In de -15. Ondanks dat hij 3 partijen wist te winnen, verloor hij de halve finale.

In het 4e blok was het de beurt aan Dani, Enzo en Tycho. Dani stond in de -18 zeer sterk te spelen en wist mooie punten te scoren, maar helaas wist hij zijn halve finale niet te winnen. Tycho was in de -21 zeer gedreven en wist het te schoppen tot de finale om het brons. Hier kwam hij in een verwurging terecht en moest aftikken. Enzo wist de 2e medaille voor Asahi te pakken.

Normaal speelt Enzo in de -21, maar doordat er te weinig tegenstanders voor hem waren, werd hij maar liefst 2 categorieën hoger gezet en speelde met de senioren. Gestreden voor wat hij waard was mocht ook hij een bronzen medaille om laten hangen.

Reacties gesloten