Groot Houten toernooi

judo, toernooien

Zondag 12 maart vertrok coach Tycho al vroeg richting Houten om daar 4 judoka’s te begeleiden op het Groot Houten toernooi. Aan dit toernooi deden ruim 400 judoka’s mee.

Dexx mocht voor Asahi rond de klok van 9.00 het spits afbijten in de -10 jaar. Hij mocht 4 wedstrijden spelen, maar ondanks dat hij zich uit houdgrepen wurmde en verschillende worpen liet zien, wist hij met 1 winstpartij niet hoger te eindigen dan een 4de plek.

In het 2de tijdslot was het de beurt aan Kayleigh, zij kwam uit in de -15 en ging aanvallend van start, zij wist haar 1ste en 2de wedstrijd met ippon te winnen. In haar 3de partij maakte ze een klein foutje en helaas wist haar tegenstandster hier meteen gebruik van te maken. Ook haar laatste partij wist Kayleigh niet in winst om te zetten en mocht zo op de 3de plek plaatsnemen.

In het laatste blok was het de beurt aan de jongens -15. Voor Asahi waren het Waylon en Ravi die de tatami mochten betreden. Waylon stond sterk en aanvallend te spelen, maar ondanks al zijn inzet en dat hij op bepaalde momenten de wedstrijd domineerde, wist hij niet verder te komen dan een 5de plaats. Voor Ravi was het zijn eerste wedstrijd van het jaar en mocht voor het eerst in de -15 uitkomen. Hij startte fanatiek en wist zowel zijn 1ste als 2de wedstrijd met een fraaie ippon op zijn naam te zetten. Bij zijn 3de partij had hij minder geluk en verloor deze. Na goed overleg met coach Tycho wist hij zijn focus weer terug te krijgen en sleepte zijn 3de winstpartij van de dag binnen. Doordat hij een wedstrijd had verloren kon hij in zijn laatste wedstrijd alleen nog strijden om de 2de plek. Gedreven als hij was wist hij met een Tomoe Nage, offerworp, wederom de winst te pakken en mocht hij een zilveren medaille ophalen.

Moe maar voldaan keerden ze naar een lange dag weer terug naar Waalwijk.

Tycho bedankt voor het coach en op naar het volgende toernooi.

Reacties gesloten