Hajime maart

hajimé, judo

Op zaterdag 4 maart werd het rond de klok van 14.00 weer aardig druk bij Sporthal de Zeine. Er stond namelijk weer een nieuwe editie van het hajime voor de judoka’s van judovereniging Asahi.

Het hajime is een laagdrempelig toernooi voor jeugdige judoka’s die het leuk lijken om het gevoel van een wedstrijd te ervaren. Het leuke van het hajime is dat het een toegankelijk toernooi voor iedereen is en zo waren er ook deze keer weer verschillende verenigingen op afgekomen.

De jongste jongens en meiden mochten het spits afbijten en nadat de zenuwen waren overwonnen, was er behalve mooie worpen en punten vooral plezier. Ook bij de oudere judoka’s was er plezier, maar daar was al veel fanatisme te zien. Er werden verschillende technieken toegepast en zo werden er een heleboel punten bij elkaar gespeeld.

De judoka’s van Asahi vielen enorm in de prijzen. Zo was daar een gele vaan voor Pieter en Lars, groen was er voor Jurre en Thomas en Bas kreeg een blauwe vaan. Zowel Yint en Dexx mochten een bruine vaan ophalen en Timo had zelfs genoeg punten voor zijn zwarte vaan.

Naast al deze vanen waren er ook medailles verdient. Zo was er Brons voor Pieter en Marijn en Jero kreeg een gouden medaille omgehangen.

Waylon had eindelijk de magische grens bereikt en kreeg uit handen van trainer Michel zijn welverdiende beker uitgereikt.

Reacties gesloten