Eerste hajime 2023

hajimé, judo

Op zaterdag 28 januari stond het eerste Hajime van 2023 op het programma.

De jonge judoka’s hadden er heel veel zin in. Met als gevolg dat de Waalwijkse Dojo tegen 14.00 uur langzaam maar zeker volstroomde met niet alleen de jeugdige fanatiekelingen, maar ook hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s. Nadat de regels waren uitgelegd werden, onder leiding van Hidde de Louw, de groepjes bij de judoka’s t/m 9 jaar gemaakt en nadat het papierwerk klaar was startten de poules met hun wedstrijden. Dat ze er zin in hadden was duidelijk te zien en het enthousiasme en plezier spatte van de mat af.

Nadat de puntentelling was bijgewerkt en de vaantjes en medailles waren uitgedeeld, was het de beurt aan de tweede groep.

Hier streden de judoka’s van 9 jaar en ouder voor zoveel mogelijk punten. Daar deze groep uit wat “oudere” judoka’s bestaat, werden hier, onder toeziend oog van zeer enthousiaste scheidsrechters ook shido’s (straffen) uitgedeeld. Hierdoor werden ze op de mat nog scherper, want bij 3 shido’s verlies je de partij. Nadat ook hier de punten bij iedereen waren bijgewerkt, konden ook hier een heleboel vaantjes, medailles worden uitgereikt.

Voor de judoka’s van Asahi betekende dit het volgende: Jens V. kreeg de oranje vaan, groen was er voor Mirthe, Marijn en Jens K. En Dylano had genoeg punten bij elkaar gestreden voor zijn zwarte vaan.

Dit betekende, samen met alle punten die zijn verzameld, wederom een geslaagde editie van het steeds populairder wordende Hajime.

© Plinck Fotografie

Reacties gesloten