Topjudotoernooi

judo, toernooien

Op zondagochtend 27 november vertrok trainer Michel den Turk in alle vroegte, samen met Tycho en Ravi naar Almere voor de 9de editie van het topjudotoernooi. Aan dit toernooi deden maar liefst 650 deelnemers van bijna 50 verschillende verenigingen mee. Verdeeld over 8 verschillende tatami’s ging het toernooi van start.

Ravi kwam uit in de categorie -12 jaar tot 38kg en startte zijn wedstrijd fanatiek. Helaas stond het na de reguliere 2 minuten 1–1 en doordat er in deze categorie niet aan golden score (verlenging van de wedstrijd) wordt gedaan, werd de wedstrijd beslist door de 3 scheidsrechters. Zij vonden unaniem dat Ravi de meeste inzet had getoond en mocht de winst op zijn naam schrijven. De tweede wedstrijd wist hij een stuk sneller te beslissen en mocht na een ippon ook deze wedstrijd als winstpartij op zijn naam zetten. De laatste wedstrijd ging om de hoogste plek op het podium. Het ging heel gelijk op maar in de slotfase moest Ravi zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander en mocht hierdoor op de tweede plek plaatsnemen.

Later op de dag was het de beurt aan Tycho, hij kwam uit in de categorie -18 tot 73kg. Vol goede moed startte hij aan zijn toernooi, maar helaas verloor hij zijn eerste partij. Na een motiverend gesprek van trainer Michel was Tycho klaar voor zijn tweede partij. De kansen waren voor beide heren aanwezig, maar het was Tycho die de wedstrijd met een ippon (wedstrijd die in één aanval wordt beslist) wist te beslissen en zo zijn laatste wedstrijd mocht gaan strijden om het zilver. Al vrij snel wist hij met een uchi mata op voorsprong te komen. Het was duidelijk te zien dat hij geen zin had in een lange wedstrijd en besliste de wedstrijd met een ure nage en mocht zo ook het zilver in ontvangst nemen.

Ravi en Tycho beide gefeliciteerd met het behalen van de 2de plaats en op naar het volgende toernooi voor weer een nieuwe ervaring!

Reacties gesloten