Brons voor Asahi

judo, toernooien

Op zondag 6 november stond er weer een groot toernooi op het programma voor de wedstrijdjudoka’s van Budovereniging Asahi. Onder leiding van trainer Michel, vertrokken Ravi, Dani, Enzo en Tycho naar Breda om te proberen een plek op het erepodium te behalen. Er deden meer dan 400 judoka’s mee uit Nederland en België en het beloofde dan ook een pittig toernooi te worden.

Voor Ravi en Dani eindigde het toernooi helaas na 2 verliespartijen al vroegtijdig.

Enzo startte zijn toernooi helaas met een verliespartij. Hierdoor raakte hij alleen maar gemotiveerder en wist zijn volgende wedstrijden door een aantal mooie worpen te winnen. Dit bracht hem in de finale voor de bronzen medaille. Deze partij liep lange tijd gelijk op, maar op het laatst moest Enzo toch zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander en greep zo nét naast brons.

Tycho startte zijn toernooi sterk en wist zijn wedstrijden met een paar snelle ippons te winnen, in de halve finale stuitte hij op een oude bekende, deze bleek alleen net iets te sterk en dus mocht ook Tycho gaan strijden om brons. Deze partij wist hij snel om te zetten in de winst en mocht dus plaatsnemen op het erepodium en kreeg hier zijn welverdiende medaille.

Reacties gesloten