Hajime

hajimé, judo

Op zaterdagmiddag 5 november, stond er weer een nieuwe editie van het Hajime op het programma in sporthal de Zeine in Waalwijk. Namens Budovereniging Asahi deden dit keer maar liefst 26 fanatieke judoka’s mee.

Om 14.00 uur mochten de jongens en meisjes van 6 t/m 9 jaar als eerste de tatami betreden om hun mooiste worpen en houdgrepen te laten zien aan het publiek. Na vele mooie wedstrijden en snelle ippons, was het na een korte pauze de beurt aan de judoka’s van 9 jaar en ouder. Ook hier waren goede poules gemaakt en zag het publiek sterke wedstrijden. De wazari’s en ippons volgden soms snel en na de laatste wedstrijd was het tijd om alle behaalde punten bij elkaar te tellen.

Na een mooie judo middag werden de volgende vanen, medailles en bekers behaald door de judoka’s van Asahi: de groene vaan was er voor Blythe en de blauwe vaan was er voor Maaike. Milou kreeg de bruine vaan en zowel Mike als Marijn mochten de zwarte vaan in ontvangst nemen. Blaze kreeg zelfs de bronzen medaille omgehangen.

Voor Ravi was dit zijn laatste Hajime. Hij behaalde het maximaal te behalen punten en kreeg uit handen van zijn trotse trainer meneer Michel, de laatste beker die verdiend kon worden bij het Hajime.

Reacties gesloten