Twee keer ZNK-brons voor Asahi

judo, kampioenschappen

Op zondag 16 oktober stond er voor de derde week achter elkaar een toernooi op het programma. Dit keer mochten Yint, Milou en Ravi namens budovereniging Asahi deelnemen aan de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen voor judoka’s onder 15 jaar.

Yint was in de leeftijdscategorie jonger dan 10 jaar als eerste aan de beurt. Hij begon sterk, maar kon de partij niet in winst omzetten. Het verlies maakte hem alleen maar nóg gemotiveerder en wist de partij die volgde, met een mooie worp winnend af te sluiten. Na verschillende winstpartijen sloot hij in zijn laatste wedstrijd met een schitterende ippon af waardoor hij op het erepodium zijn bronzen medaille om kon laten hangen.

Milou deed mee in de leeftijd tot 12 jaar. Zij startte haar toernooi met een bye en ging zo meteen door naar de volgende ronde. Daar trof ze een sterke tegenstander waartegen ze geen punten kon pakken. Milou moest in de afvallersronde gaan strijden om brons. Ze begon heel sterk, maar ook hier bleek de tegenstander te sterk. Dit keer geen medaille voor Milou maar wel een mooie ervaring rijker.

Ravi kwam als laatste op de mat bij de jongens onder 12 jaar. Ook hij begon met een bye en ging meteen door naar de volgende ronde. Hij startte zijn wedstrijd fanatiek en wist deze met een mooie houdgreep binnen te halen. In de halve finale trof hij een te sterke tegenstander. Zijn laatste wedstrijd ging ook om brons. Deze wist hij al na zes seconden met knappe ippon te winnen: hij maakte de wedstrijd met een mooie worp metéén af en sleepte zo de tweede bronzen medaille voor Asahi binnen.

Alle judoka’s gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

Reacties gesloten