Bushi Open

judo, toernooien

Op zaterdag 8 oktober stond er voor 3 judoka’s van Asahi een groot internationaal toernooi op de agenda. Vol goede moed vertrokken zij richting Arnhem om daar deel te nemen aan de 4de editie van de Bushi Open. Aan dit toernooi deden meer dan 1000 judoka’s uit 10 verschillende landen mee.

Het geduld werd deze dag goed op de proef gesteld, door een systeemfout hadden ze een vertraging opgelopen en startte de eerste wedstrijden van de judoka’s van Asahi pas rond 18.00 in plaats van de geplande 14.45.

Tycho beet het spits af. Hij had een grote poule en dat betekent veel wedstrijden. Na een bye (vrijstelling)  wist hij zijn eerste wedstrijd helaas niet te winnen. Zijn 2 volgende wedstrijden wist hij te winnen door onder andere een knappe verwurging. Door een misstap verloor hij zijn volgende wedstrijd en was zijn toernooi voorbij.

Ook Ravi had een grote poule, maar hij startte zijn toernooi met een snelle ippon. Nadat hij zijn 2de wedstrijd verloor wist hij zijn 3de wedstrijd te winnen met een mooie uchi mata. Helaas kon hij de winst niet doorzetten en lag ook hij na de 4de wedstrijd uit het toernooi

Fleur startte haar toernooi ook met een bye en wist haar eerste wedstrijd met een knappe ippon op haar naam te zetten. Haar tegenstander in de volgende wedstrijd was te sterk en helaas verloor ze deze partij waardoor ze haar laatste wedstrijd mocht spelen voor brons. De wedstrijd liep heel gelijk op en beide dames hadden een waza-ari op het bord staan. Gedreven als ze waren gaven ze elkaar niets cadeau, maar helaas moest Fleur toch haar meerdere erkennen in haar tegenstandster en greep net naast de medaille.

Ook al waren er geen podiumplekken voor de judoka’s,  ze mogen zeker met opgeheven hoofd de tatami en de dojo verlaten.

Reacties gesloten