Amerhaltoernooi

judo, toernooien

Zondag 2 oktober vertrok Meneer Michel in alle vroegte richting Made om daar 8 judoka’s van Asahi te begeleiden op het internationale Amerhaltoernooi. Aan dit toernooi deden maar liefst 500 judoka’s mee van nog geen 10 tot 17 jaar.

Om 9.00 startte dit toernooi met de heren onder de 18 jaar. In deze categorie stonden Tycho (-73) en Enzo (-66) voor Asahi op de mat. Enzo stond na een hele lange tijd weer voor het eerst op een groot toernooi en moest helaas na 2 wedstrijden de tatami verlaten. Tycho deed het iets beter en mocht een winstpartij op zijn naam schrijven.

Na de heren was het de beurt aan de dames onder de 18. Fleur betrad voor het eerst de tatami en mocht ook een winstpartij op haar naam schrijven, maar helaas verloor zij haar partij om het brons. Ook Marijn (-10), Waylon, Liam, Bud (-12) en Kayleigh (-15) moesten vroegtijdig het toernooi verlaten. Ravi mocht maar liefst 6 keer de wedstrijdmat betreden, maar ondanks 4 winstpartijen greep ook hij net naast het podium.

Ondanks dat het erepodium niet is gehaald was dit toernooi een mooie en leerzame ervaring en zijn de judoka’s nog gemotiveerder om de volgende keer het podium wel te halen.

Reacties gesloten