Eerste Hajime van het seizoen

hajimé, judo

Op zaterdag 1 oktober startte het officiële judo seizoen weer bij budovereniging Asahi, met het eerste Hajime van het seizoen. Voor Asahi deden maar liefst 20 judoka’s mee, verdeeld over 2 groepen.

Om 14.00 startte de jongste judoka’s met hun wedstrijden. Het publiek genoot volop van het enthousiasme van de judoka’s en zagen leuke wedstrijden en mooie punten. Na een afsluitend spel onder leiding van trainer Michel, was het tijd voor de puntentelling. Dit resulteerde in een gele vaan voor Thomas, een oranje vaan voor Myrthe, de blauwe vaan was er voor Yint en Marijn ontving de bruine vaan.

Na een korte pauze was het tijd voor de judoka’s vanaf 9 jaar. Onder het toeziend oog van de scheidsrechters mochten zij de tatami betreden en werden de groepen ingedeeld. Ook hier werden mooie wedstrijden vertoond en spatte het fanatisme er van af. Na verschillende schouderworpen, heupworpen en houdgrepen was het ook hier tijd voor de puntentelling en ze hadden goed gescoord. Er was een blauwe vaan voor Milou, de bruine vaan was er voor Timo en Kamiel ontving een zwarte vaan. Mick mocht na zijn wedstrijden zelfs de gouden medaille in ontvangst nemen van meneer Michel.

Aan alle judoka’s, bedankt voor jullie deelname en we zien jullie graag weer op zaterdag 5 november in de Dojo voor een nieuw Hajime!

Reacties gesloten