ZNK Brons voor Tycho

judo, kampioenschappen

Op zaterdag 18 juni deed Tycho namens Budovereniging Asahi mee aan de Zuid Nederlandse kampioenschappen voor heren onder de 18 jaar.

Na een rustige, maar goede warming up kon hij rond 11.45 eindelijk de tatami betreden om zijn kunsten te laten zien.

In deze categorie is het judo al lang geen duwen en trekken meer. Er waren verschillende mooie partijen met goede technieken variërend in arm-,been- en heupworpen. In zijn laatste wedstrijd wist van Tycho een stevige houdgreep te gebruiken waar zijn tegenstander niet meer wist uit te komen. Tycho verdiende daarmee een mooie 3de plaats en mocht op het podium een de bronzen medaille om zijn nek laten hangen.

Naast de 3de plek op dit districts-kampioenschap verdiende hij ook nog een deelnamebewijs voor het Nederlands Kampioenschap dat op zaterdag 2 juli as zal plaatsvinden in Den Haag. Hier zal hij het opnemen tegen judoka’s uit het hele land.

Namens de vereniging wensen wij Tycho alvast heel veel succes!

Reacties gesloten