Medailleregen Asahi

judo, toernooien

Op zaterdag 28 mei vertrokken er 11 judoka’s van Budovereniging Asahi uit Waalwijk naar Gilze om daar deel te nemen aan het Lentetoernooi. Dit toernooi werd georganiseerd door de Judobond en judoka’s tm -15 uit het hele district Zuid-Nederland konden hier aan deelnemen.

Coach Stefan had zijn handen vol aan de 11 kids en had daarom 2 assistenten, Dani en Fleur, met zich meegenomen.

Het toernooi werd geopend door de categorie -8 jaar. Voor Asahi kwam hier 1 judoka uit, Dexx verdiende na 2 verliespartijen en 2 winstpartij een mooie bronzen medaille. Daarna was het de beurt aan de categorie -10. Lize wist na een paar mooie wedstrijden ook een bronzen medaille te pakken bij de meisjes net zoals Dylano deed bij de jongens, Yint deed er nog een schepje bovenop en wist na 2 winstpartijen zelfs een gouden medaille mee naar huis te nemen.

Na een korte pauze was het de beurt aan de judoka’s in de categorie -12 en -15, de jongens en meiden waren na een medaille regen in de ochtend extra gemotiveerd om dit te evenaren.

In de -12 bij de meisjes wist Milou na 2 verliespartijen en 2 winstpartijen ook een bronzen medaille om haar nek te laten hangen. Bij de jongens mochten Siem en Liam na hard werken ook op de derde plek gaan staan op het podium en bij Waylon hing een mooie blinkende zilveren medaille om zijn nek. Ravi wist na een uchi-mata zelfs het hoogste podium te bereiken en behaalde een gouden medaille.

In de -15 deden 2 stoere meiden hun uiterste best om het podium te mogen betreden en ook hier behaalde Asahi succes. Eva mocht na 3 wedstrijden een bronzen medaille ophalen en Kayleigh mocht de 3de gouden medaille van de dag om haar nek laten hangen.

Al met al een hele geslaagde dag voor al deze kanjers!
Stefan, Dani en Fleur: heel erg bedankt voor het coachen

Reacties gesloten