Hajime!

hajimé, judo

Op zaterdag 21 mei was het weer tijd voor een nieuwe editie van het Hajime. Maar liefst 20 judoka’s van budovereniging Asahi waren naar de dojo gekomen om op de Tatami (judomat) te strijden voor nieuwe vaantjes en medailles. Doordat trainer Michel den Turk afwezig was dit keer, was het aan zijn vervanger, Hidde de Louw, om de judoka ’s in te delen en er voor te zorgen dat alles goed verliep.

Bij de judoka’s tot 9 jaar waren de jonge fanatiekelingen goed in vorm en kwamen er verschillende mooie ippons voorbij en werden er weer genoeg punten verzameld. Dit resulteerde in een gele vaan voor Jens en Marijn mocht zelfs een blauwe vaan in ontvangst nemen.
Na een korte pauze was het tijd voor de judoka’s vanaf 9 jaar.
Na een beetje puzzelen was het al snel duidelijk dat ook hier de groepsindeling goed klopte en dat was te zien aan de wedstrijden. Er werd heel fanatiek gejudood en ze lieten mooie, been- en heup- en schouderworpen zien.

Moe gestreden, maar voldaan verlieten de judoka’s de tatami en mochten verschillende leden van Asahi ook hier nieuwe vaantjes en medailles in ontvangst nemen.
Zo was er een gele vaan voor Brandon, de groene vaan was er voor Timo, Mike en Kamiel, Eva mocht haar blauwe vaan ophalen en voor Myuri en Gijs was er een zwarte vaan. Noah mocht een zilveren medaille om zijn nek laten hangen en Waylon mocht zelfs de gouden medaille mee naar huis nemen.

Op naar het volgende Hajime. Dit zal zijn op zaterdag 2 juli en dan mogen de judoka’s strijden om dubbele punten op het Super Hajime!

Reacties gesloten