Judo voor 25+

algemeen, judo

Regelmatig krijgen de mensen van Budovereniging Asahi te horen dat vader, moeder, opa (oma iets minder vaak) of iemand anders “vroeger ook gejudood heeft”. Blijkbaar wordt verondersteld dat judo een sport voor jongeren is. Maar voor ouderen heeft het beoefenen van de judosport veel voordelen. Denk maar eens aan balans- en coördinatie-training. Veel mensen zijn op latere leeftijd bang om te vallen. Juist dat vallen wordt goed begeleid getraind en door het leren-vallen kunnen problemen in het gewone leven voorkomen worden.

Budovereniging Asahi start dinsdag 2 november om 18:45 met een nieuwe groep, speciaal bedoeld voor de oudere jongeren van alle leeftijden. Iedereen kan mee doen. Het maakt niet uit of er in vroegere tijden gejudood is of niet.

Diverse sportverenigingen starten groepen om in aangepaste vorm lessen aan te bieden op minder intensief niveau dan training bij de jeugd. Ook judo is hiervoor geschikt. En of het nu gaat om meer bewegen, weerbaarheid of val-techniek: iedereen heeft eigen redenen om judo te starten óf weer op te pakken.

U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken én om mee te doen. Michel den Turk, hoofdtrainer van Budovereniging Asahi, wilt u graag alle informatie geven. Hij is bereikbaar via trainer@budo-asahi.nl

Reacties gesloten