Maatregelen i.v.m. Coronavirus

algemeen

Update: 28 juni 2021

Alle leden mogen binnen weer deelnemen aan de lessen.

De kleedkamers zijn open. Dat wil zeggen dat leden zich weer om kunnen kleden. Met judopak over straat is niet meer toegestaan. Heren mogen naar kleedkamer 9, dames naar kleedkamer 10.

Budovereniging Asahi staat bekend om de spraakmakende activiteiten die worden georganiseerd voor de leden. Eindelijk hebben we groen licht om weer de gaafste activiteiten te organiseren voor leden (en soms ook voor broertjes, zusjes of ouders).
De plannen voor het kamp, de spooktocht, zwembadtraining en ouder-kindtraining zijn al gemaakt. De exacte informatie wordt per brief in de les uitgedeeld. Bekijk hier de data van deze activiteiten.

Vrijdag 23 juli 2021 is de laatste les voordat de zomervakantie begint. Budovereniging Asahi is van mening dat we tijdens de lock downs lang genoeg binnen hebben gezeten en gaat lessen aanbieden in de zomervakantie. Zie hiervoor de clubkalender.

Zie ook onze Corona-Protocol-Pagina

Update: 19 mei 2021

Vanaf woensdag 19 mei kunnen wij binnen weer de judo- en hapkidolessen aanbieden die je van ons gewend bent!
Let op: het is alleen voor leden tot en met 17 jaar toegestaan om binnen aan de les deel te nemen. Leden van 18 jaar en ouder moeten nog wel de 1.5 meter in acht houden.

In verband met de eindexamens van middelbare scholieren is onze eigen zaal niet beschikbaar tot en met 1 juni. De lessen zullen in deze periode plaatsvinden op de volgende locaties:

 • Dinsdag 25 mei en 1 juni 2021: Gymzaal aan de Wijnruitstraat, Waalwijk
 • Woensdag 19 en 26 mei 2021: Judozaal aan de Cees van Delftstraat 10, Drunen
 • Donderdag 20 en 27 mei 2021: Judozaal aan de Cees van Delftstraat 10, Drunen
 • Vrijdag 21 en 28 mei 2021: Gymzaal aan de Wijnruitstraat, Waalwijk

Update: 4 februari 2021

De lock-down is verlengd tot 3 maart. Wij gaan door met het aanbieden van conditietraining aan onze leden. Inschrijven kan via onze clubkalender.

Update: 12 januari 2021

De lock-down is verlengd tot 9 februari. Tot die tijd bieden wij onze leden conditietraining aan. Inschrijven kan via onze clubkalender.

Update: 14 december 2020

Zoals u tijdens de persconferentie van premier Rutte heeft kunnen horen gaat Nederland in algehele lock-down. Dit betekent dat wij per direct geen lessen mogen geven. Alle lessen worden tot 18 januari 2021 geannuleerd.
We zullen af moeten wachten of, en wat er na die datum weer mag/kan. We zullen u hiervan op de hoogte houden.

Update: 7 november 2020

Ter aanvulling op onze laatste update:

 • Het is ons niet toegestaan iets te organiseren voor leden van 18 jaar en ouder. Het is voor hen daarom helaas niet mogelijk te sporten.
 • Wij zijn genoodzaakt het Hajime van 21 november te annuleren.
 • Het examen op 28 november kan doorgang vinden, maar helaas kunnen de ouders hier niet bij aanwezig zijn.

Update: 15 oktober 2020

Dinsdag 13 oktober zijn er nieuwe maatregelen benoemd in verband met het coronavirus. Deze nieuwe regels zijn:

 • leden van 18 jaar en ouder mogen niet meer sporten.
  Uitgezonderd zijn de Hapkido leden, mits zij met maximaal 4 personen zijn en onderling minimaal 1.5 meter afstand houden
 • er wordt nog onderzocht wat wij kunnen doen voor de judoka’s van 18 jaar of ouder. Hier komen we later op terug.
 • leden vanaf 13 jaar en de ouders dienen bij binnenkomst, en tijdens het naar buiten gaan een mondmasker te dragen in de gangen van sporthal de Zeine
 • de kleedkamers zijn gesloten, kom dus in judopak naar de training toe.

Update: 9 oktober 2020

We staan aan de vooravond van de tweede corona golf en inmiddels zijn er enkele landelijke maatregelen aangescherpt. Voor budovereniging Asahi betekent dit dat er voor de lessen zelf geen consequenties zijn, maar voor bijvoorbeeld de activiteiten wel. Alle activiteiten vinden plaats zonder de aanwezigheid van ouders. Het bestuur vindt dit vervelend, maar wel noodzakelijk. Op deze manier kunnen we ons toch op een verantwoorde manier voor de kinderen in blijven zetten. We hopen dat we u snel weer mogen verwelkomen en vertrouwen op uw begrip voor de maatregelen die wij nemen.

Update: 26 juni 2020

Zie per 1 juli nieuwe normaal

Update: 5 mei 2020

Na ruim 7 weken thuis zitten mogen we eindelijk weer beginnen met sporten! Weliswaar in aangepaste vorm, maar dat mag de pret niet drukken.
Waar kinderen tot en met 12 jaar wel fysiek contact mogen maken, is dat voor de 13 jarigen en ouder nog niet toegestaan. Kinderen van 13 jaar en ouder dienen de 1,5 meter afstand regel aan te houden. Daarnaast is binnen sporten nog niet mogelijk dus wij gaan voorlopig buiten trainen.

We gaan beginnen met het aanbieden van outdoor-trainingen op de woensdagen. Onze leden kunnen zich aanmelden middels het inschrijfformulier op onze clubkalender.

Lees a.u.b. onderstaande sportprotocollen goed door.

Update: 24 maart 2020

We zijn inmiddels twee weken verder sinds we abrupt onze lessen, wedstrijden en clubactiviteiten moesten annuleren. Zoals je wellicht op het nieuws hebt gezien, zijn op maandag 23 maart door het kabinet de bestaande maatregelen verlengd tot 1 juni 2020. Of dit de einddatum is, zal de tijd moeten uitwijzen.

Voor nu hebben de nieuwe maatregelen de volgende consequenties voor budovereniging Asahi:

Alle lessen (judo en hapkido), hajime’s, extra trainingen en judowedstrijden t/m 1 juni 2020 gaan niet door.

Ook het judo examen van zaterdag 27 juni 2020 zal komen te vervallen.

Update: 16 maart 2020

Het bestuur van budovereniging Asahi heeft vandaag een richtlijn van de judobond Nederland ontvangen. Deze richtlijn gaan wij volgen, wat betekent dat:

De trainingen en activiteiten van budovereniging Asahi tot en met 6 april 2020 worden afgelast.

Komende dagen houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Wat dit gaat betekenen voor de tijd daarna hoort u zo spoedig mogelijk.

Klik hier voor het nieuwsbericht vanuit de JudoBond Nederland.

Reacties gesloten