Asahi kijkt terug én vooruit

algemeen

Net als bij veel andere verenigingen liggen de lessen bij Budovereniging Asahi stil. Helaas, het is niet anders. Maar achter de schermen wordt hard gewerkt om te kijken wat voor mogelijkheden er wél zijn.

Bij Asahi is men altijd bezig hoe er leuke activiteiten georganiseerd kunnen worden. Als we terugblikken op 2020 dan zien we dat er slechts een paar zaken echt gecanceld moesten worden. Natuurlijk verschillende wedstrijden/toernooien, judo is immers een contactsport. De grote, gezamenlijke trainingen die al dan niet met Sportcentrum Jan de Rooy uit Goirle worden georganiseerd. De spooktocht tijdens Halloween. En slechts een paar edities van het eigen Hajime-toernooi.

Maar kijk eens wat er allemaal wél mogelijk was. Natuurlijk de buitentrainingen tijdens de eerste stop van de lessen. Op de atletiekbaan achter sporthal De Zeine werd toen in het voorjaar hard gewerkt aan de conditie door de judoka’s. Omdat er geen publiek mocht worden toegelaten bij het Hajime-toernooi, werd het mogelijk gemaakt om de wedstrijden via een livestream te volgen. Voor zowel ouders/belangstellenden als ook de jonge judoka’s een erg leuk en moderne oplossing. Gelukkig kon in oktober voor de tweede keer in judopak getraind worden in het Olympia-bad. Deze natte training was een groot succes en iedereen kijkt weer uit naar de derde editie. Dankzij de inzet van zowel trainer Michel Den Turk als zijn assistenten konden verschillende judoka’s vlak voor de huidige lock-down tóch nog examen doen voor een hogere slip of band.

Dat er zoveel zaken wél door kunnen gaan is te danken aan verschillende vrijwilligers. Deze vrijwilligers werden dit jaar dan ook eens extra bedankt met een leuke attentie.

Budovereniging Asahi kijkt vooruit! Er zijn zoveel plannen voor 2021. Er wordt al nagedacht over het kamp in de zomer. Heel misschien komt er nog wel een extra kamp. Zodra het kan, wilt meneer Michel de buitentrainingen oppakken. En de activiteitencommissie zit te broeden op verschillende ideeën. Daarom zeggen de mensen van Asahi:

TOT ZIENS IN 2021! SAMEN MAKEN WE ER EEN MOOI JAAR VAN!

Reacties gesloten