Assistentie

judo

Bij Budovereniging Asahi in Waalwijk zijn 2 trainers actief. Voor de lessen in Hapkido is dit Harry van der Velden en voor de judolessen is dit Michel den Turk. Bij de judolessen zijn ook verschillende assistenten actief. Dit zijn jeugdleden met een grote passie voor judo.

Hidde de Louw en Roel van den Beld zijn al jaren actief binnen Asahi en staan al de nodige jaren met meneer Michel op de Mat. Hidde en Roel hebben in 2018 allebei hun eerste dan (zwarte band) gehaald en zijn een voorbeeld voor menig jeugdlid. De meeste kinderen kennen deze twee jongemannen wel!

Tom Leenheers, Tycho van Maren en Rachael Laarakkers staan bij diverse lessen op woensdag op de mat om de jongere leden te helpen. Rachael is een van de verdienstelijke wedstrijdjudoka’s van Asahi en traint ook nog bij Jan de Rooy in Goirle. Voor Tom en Tygo (allebei bruine band) is judo hun lust en hun leven. Bij vrijwel alle activiteiten van Budovereniging Asahi kan op hun hulp gerekend worden. Er wordt ook al voor opvolging van de assistenten gezorgd. Daar waar de middelbare scholieren Tom, Tygo en Rachael niet bij de lessen van de allerjongste kinderen kunnen assisteren, kan Waylon van Weert, 9 jaar en gele band met groene slip, dat wel.

Het is leuk om deze assistenten eens in het zonnetje te zetten maar, zo zegt trainer Michel den Turk “ik wil niemand te kort doen hoor! Ik krijg van verschillende leden en ouders hulp als dat nodig is. Eigenlijk hebben we maar 1 probleem en dat is voorafgaand aan iedere serie lessen de matten leggen. Dat kan niet met de jongste kinderen. Daar zoeken we eigenlijk een súpervrijwilliger voor met spierballen!”.

Reacties gesloten