In de startblokken

algemeen

Dit bericht is geplaatst in Weekblad Waalwijk van 6 mei.

Ook bij Budovereniging Asahi liggen te trainingen op dit moment stil. Een goed moment voor een gesprekje met trainer Michel den Turk.

Budovereniging Asahi biedt voor iedereen de mogelijkheid om lekker te judoën. “Voor het ene kind kan judo een goede uitlaatklep zijn voor zijn of haar energie. Voor een ander kind kan judo helpen in de ontwikkeling van de motoriek, of bij de sociaal emotionele ontwikkeling.” zegt hij. Natuurlijk zijn er heel veel kinderen die judo gewoon “kei-leuk” vinden!

Normalerwijze wordt er bij Asahi 2 keer per jaar examen afgenomen voor een hogere band. Daar wordt hard naar toe gewerkt in de lessen. Er worden nieuwe worpen en grepen aangeleerd. De conditie wordt op peil gehouden (of vergroot) door de befaamde en soms vréselijk vermoeiende spelletjes van meneer Michel. Hij zegt daarover: “Zo’n spelletje is goed voor het competitie-gevoel maar je leert er ook van om je grenzen te verleggen en niet zomaar op te geven. Het geeft je een gevoel van overwinning als je tóch al die opdrachten op een rijtje hebt kunnen volbrengen. De kinderen moedigen elkaar daarin aan. Het saamhorigheidsgevoel en respect voor elkaar groeit in de groepen naarmate de kinderen ouder worden.” Over het examen zegt hij: “Dit seizoen konden we het examen enkel afnemen in de winter. Dat is jammer. Ik weet zeker dat de jongens en meisjes straks nog gemotiveerder aan de slag gaan als het weer kan”.

In dit weekblad staan regelmatig verslagen over de judoka’s van Asahi die presteren op wedstrijden. Ouders rijden soms helemaal naar Mierlo of Beek Donk zodat hun kinderen daar hun partijen kunnen draaien. Ouders rijden vaak niet voor niets. Regelmatig komen er prijzen mee terug naar het Waalwijkse. Door trainer Michel den Turk wordt ook het inmiddels welbekende Hajime Toernooi georganiseerd. Hier kunnen kinderen wedstrijdervaring op doen door met judoka’s uit de regio de strijd aan te gaan. De middagen van het Hajime-toernooi zijn druk bezocht. “Alle verzamelde punten voor een nieuwe vaan blijven natúúrlijk staan. Ik hoop iedereen weer terug te zien.”

Meneer Michel staat al in de startblokken voor als de lessen in sporthal De Zeine in Waalwijk weer kunnen beginnen. Op de Facebook-pagina van Budovereniging Asahi heeft hij, in samen werking met leden Roel en Hidde, een paar leuke oefeningen geplaatst. In de Whatsapp-groep voor de leden zijn challenges gedeeld die ook helemaal níets met judo te maken hebben. Dát maakt judoën bij Asahi óók zo leuk: “Het is een hechte groep die judoka’s.”

Zodra de lessen weer gestart zijn zullen er weer snel berichten over Asahi in het Weekblad Waalwijk geplaatst worden. Trainer Michel den Turk en het bestuur van Budovereniging Asahi zegt “Tot ziens en blijf gezond!”

Reacties gesloten