Hapkido examens

examens, hapkido

Buiten judo wordt bij Budovereniging Asahi in Waalwijk ook lesgegeven in Hapkido. Trainer Harrie van der Velden geeft deze lessen op dinsdagen in sporthal De Zeine.

Hapkido is een oude Koreaanse vorm van ongewapende zelfverdediging. Bij het toepassen van de zelfverdedigingstechnieken wordt gebruik gemaakt van de kracht van de aanvaller. Hapkido kan onderscheiden worden in meerdere onderdelen. Zo bestaan er technieken tegen verschillende vormen van vastpakken. Basistechnieken worden geoefend om kracht, lenigheid en reactievermogen te ontwikkelen. Daarbij hoort rollen en valbreken. Hand- en voettechnieken (waaronder trappen en stoten) maar ook ontwijkingstechnieken worden aangeleerd omdat Hapkido tenslotte een zelfverdedigingssport is. Tot slot is er aandacht voor de kennis van drukpunten. Door technieken te combineren met drukken op bepaalde zenuwdrukpunten, wordt de effectiviteit van technieken vergroot. Dit alles wordt aangeleerd in combinatie met beheersing van de ademhaling en concentratie.

Willem Kant en Jurre van de Hoven ontvingen van hun meester Harrie van der Velden recentelijk de blauwe en groene slip. Zij hebben zich weer een stukje verder kunnen bekwamen in alle genoemde onderdelen.

Namens het bestuur van Budovereniging Asahi: van harte gefeliciteerd!

Reacties gesloten