Hajime

hajimé, judo

Op zaterdag 18 januari jl. stonden in Waalwijk 80 deelnemers op de mat voor het Hajime-toernooi. De groep judoka’s die deelneemt aan dit regelmatig terugkerende beginners-toernooi, groeit gestaag. Hierdoor werd er dit keer op maar liefst 3 matten gejudood bij Budovereniging Asahi in sporthal De Zeine in Waalwijk.

De judoka’s werden in 2 groepen verdeeld zodat niemand lang hoefde te wachten en er vlot doorgewerkt kon worden. In de eerste groep waren de jongste kinderen aan de beurt. Maar de jongste zijn betekent niet dat er niet fanatiek gewerkt werd! Ook de kinderen in deze groep probeerden hun beste worp in te zetten om daarna in een grondgevecht verder te gaan voor de winst.

In de tweede groep liet de oudere jeugd zijn beste kunnen zien. Dit leverde een paar spectaculaire partijen op waarin een ippon (vol punt en dus einde wedstrijd) gescoord werd. De kinderen uit de oudere groep doen vaak al wat langer mee aan het Hajime en dat was te zien.

De resultaten van deze editie: de gele vaan voor Yint en Wessel, oranje vaan voor Milou en Timo, groen voor Liam, blauw voor Noah en bruine vaan voor Jor. Dani verdiende dit keer genoeg punten voor zijn gouden medaille.

Hajime groep 1

Reacties gesloten