Examens 14-12-2019

examens, judo

Afgelopen zaterdag was de dag van de judo-examens bij Budovereniging Asahi in Waalwijk. De afgelopen maanden hebben de judoka’s toegewerkt naar hun volgende stap en een hogere band of slip.

Trainer Michel den Turk had een gevarieerd examen opgesteld in 3 groepen. Door iedere groep werd eerst een warming-up gedaan in de vorm van een spel of een oefening in coördinatie. Daarna volgde het technische gedeelte en konden de judoka’s de been-, heup-, arm- en schouderworpen als ook houdgrepen aan de aanwezige ouders, grootouders en andere belangstellenden laten zien. Voor de jeugd van 12 jaar en ouder komen daar ook nog armklemmen, verwurgingen en enkele offerworpen bij.

In rap tempo lieten de kinderen onder leiding van hun trainer en zijn assistenten Tom, Tycho en Rachael, aan het publiek alles zien wat zij geleerd hebben. Het examen werd afgesloten met een spel dat voor hilariteit bij de aanwezigen zorgde.

Uit de groep die trainde op dinsdagen tussen 16:45 en 17:45 uur, slaagden Julius voor witte band met oranje slip, Quinn en Marijn voor witte band met blauwe slip, Yint, Victor en Jayden voor de gele band.

Uit de groep die op woensdagen traint van 16:15 tot 17:15 uur slaagden Misha, Ashley, Lize en Faye voor witte band met oranje slip, Pieter, Bastiaan, Dylano, Alec en Myuri voor witte band met blauwe slip, Jor, Tijn, Jent, Liam en Milou voor de gele band en Tijs voor de gele band met oranje slip.

Uit de groep die traint op woensdagen van 17:15 tot 18:15 uur slaagden Mischa en Anne voor witte band met oranje slip, Liam, Jesse en Jayden voor witte band met blauwe slip, Timo en Eva voor gele band, Bud, Faas, Yfke en Waylon voor gele band met groene slip, Seppe en Goof voor gele band met blauwe slip, Kayleigh, Guus, Ravi en Jero voor oranje band, Tygo voor oranje band met groene slip, Koran voor oranje band met bruine slip en Milan en Tygo voor de groene band.

Uit de groep die traint op woensdagen van 18:15 tot 19:15 uur slaagden Zoë voor de gele band, Kingston, Aliyah en Nyah voor de groene band en Rachael, Fleur, Job voor de blauwe band.

Uit de groep die op donderdagen traint van 16:15 tot 17:15 uur slaagden Tess en Linda voor de witte band met oranje slip, Kay, Rens voor de witte band met blauwe slip, Aliya voor de gele band en Jaylen voor de gele band met groene slip.

Uit de groep die op donderdagen traint van 17:15 tot 18:15 uur slaagden Wessel voor gele band, Oliver voor gele band met blauwe slip en Abel en Ebe voor oranje band.

Alle geslaagden van harte gefeliciteerd namens het bestuur van Budovereniging Asahi!

Reacties gesloten