Van Gent toernooi 03-11-2019

judo, toernooien

Afgelopen zondag organiseerde judovereniging Drunen een team-toernooi. Hierbij staan niet de individuele prestaties centraal maar het resultaat van het hele team. Voor de meeste kinderen van Budovereniging Asahi uit Waalwijk een nieuwe wedstrijdvorm.

De 17 judoka’s van Asahi werden eerst in twee leeftijdscategorieën verdeeld: de jeugd jonger dan 12 jaar en de tieners van 12 jaar en ouder. Daarna werden er teams ingedeeld. Omdat er zoveel judoka’s mee deden werden er 2 teams van enkel Asahi-leden geformeerd. De overgebleven kinderen werden verdeeld over teams met judoka’s uit de regio. Ook deze teams bleken een goede mix te zijn.

Er werd fanatiek gestreden voor zoveel mogelijk gewonnen partijen door ieder team. En met leuke resultaten. Team 1 van Asahi bij de jeugd onder 12 jaar ging met de tweede prijs naar huis. In dit team deden Myuri, Ravi, Waylon, Bud, Jero en Kayleigh mee.

De tieners van 12 jaar en ouder werden over 2 teams met andere verenigingen verdeeld. Fleur en Tycho judoden in het team van Judoclub Tilburg mee. Mede dankzij alle winstpartijen van Fleur en Tycho behaalde dit team de eerste prijs.

Een super ervaring voor alle judoka’s met voor de ene een wat betere afloop dan de andere. Broer en zus Waylon en Nyah deden allebei mee in verschillende teams. Waylon wist zijn partijtjes niet allemaal in winst om te zetten maar werd met het team wél mooi tweede. Zus Nyah stond erg sterk te judoën, won verschillende partijen en ging met een herinneringsmedaille naar huis. Gelukkig was iedereen na afloop tevreden met zijn of haar resultaat!

© Plinck Fotografie

Reacties gesloten