Klompentoernooi en Hajimé 26-10-2019

hajimé, judo, toernooien

Afgelopen weekend was een druk judo-weekend voor verschillende leden van Budovereniging Asahi uit Waalwijk.

Als eerste stond op zaterdagochtend het Internationale Klompentoernooi in St. Oedenrode op het programma. Onder begeleiding van Stefan haalde Kayleigh hier (weer) een eerste prijs en Ravi had hard gewerkt voor zijn derde prijs.

Aansluitend moesten deze judoka’s snel door naar Waalwijk voor de thuis-editie van het Hajime-toernooi. Samen met maar liefst 19 andere leden van Asahi werden er wedstrijden gedraaid om punten te behalen voor een gekleurde vaan. Dit keer vonden de wedstrijden plaats onder leiding van Hidde de Louw. De leden Jos, Roel en Tygo namen rollen op zich als scheidsrechters. Door de grote populariteit van het toernooi werden afgelopen weekend voor het eerst alle kinderen van 8 jaar en ouder doorgeschoven naar de tweede groep van de dag. De jongens en meisjes lieten mooie partijen zien en er werd flink gegrossierd in punten. Uiteindelijk wisten de volgende judoka’s een nieuwe vaan te bemachtigen: Dylano (geel), Jent (oranje), Nyah (groen), Jor (blauwe), Abel (bruin) en ook Jero (bruin).

Judo is niet alleen een wedstrijdsport. Natuurlijk is judo ook lekker met je vrienden en vriendinnen ravotten. Kom maar eens kijken bij de trainingen. Hier staan de verschillende lestijden vermeld.

Reacties gesloten