Weer een druk weekend 11/12-05-2019

hajimé, judo

Afgelopen zaterdag deden Tygo, Ravi en Kayleigh mee aan het internationale Houvast-Toernooi in Mierlo. Dit is een groot judotoernooi waar judoka’s uit Engeland, België, Duitsland, Nederland én Waalwijk naar toe komen. Tygo en Ravi hadden een beetje pech om in een grote groep deelnemers uit te komen en daardoor met een verliespartij al snel uit het toernooi te liggen. Kayleigh had geluk: in een kleinere groep heb je meteen meer kansen op een medaille. En jawel! Alwéér een derde prijs voor deze pittige jongedame.

Omdat de judoka’s al in de ochtend in Mierlo moesten aantreden, konden zij in de middag ook nog deelnemen aan het Hajime-Toernooi dat door Asahi samen met een aantal andere judoverenigingen uit de regio wordt georganiseerd om jonge judoka’s wedstrijdervaring op te laten doen. In de middag verdiende Kayleigh haar zwarte vaan, Abel de blauwe vaan, Jent de gele vaan en Fleur de bronzen medaille.

De trainer van Asahi, Michel den Turk, moest op zondag nog terug naar Mierlo. Nadat hij eerst de jeugd op zaterdag had gecoacht en het Hajime-Toernooi in goede banen had geleid, stond hij zondag zélf op de judomat om deel te nemen aan het Houvast-Toernooi. Ondanks alle drukte behaalde hij toch nog een hele knappe derde plaats.

Iedereen gefeliciteerd en vooral iedereen die meegeholpen heeft om dit weekend te begeleiden: dank je wel!

Reacties gesloten