Uitbreiding lessen

algemeen, judo

Dankzij de grote belangstelling voor de jeugdlessen judo én de vraag van judoka’s om vaker dan 1 keer per week te trainen, gaan wij het aanbod van judolessen uitbreiden.

Vanaf 14 maart aanstaande gaat trainer Michel den Turk (zelf 3e dan judo) ook 2 extra jeugdlessen verzorgen op donderdagen, van 16:15-17:15 uur voor kinderen van 6 tot 8 jaar. De jeugd vanaf 9 jaar en ouder is welkom van 17:15 tot 18:15 uur.

Als u een actieve sport zoekt voor uw kind denk dan eens aan judolessen bij ons. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen al gaan judoën en leren ze spelenderwijs hoe ze moeten rollen, vallen, samenwerken én incasseren.

Naar mate de leeftijd van een kind vordert, worden de lessen uitdagender. Wordt er meer gevraagd van motoriek en worden er meer worpen, valtechnieken en vaardigheden voor wedstrijden aangeleerd. 

Judo kan ervoor zorgen dat een kind angsten overwint. Kinderen worden assertiever, weerbaarder. Ze leren zich beter te concentreren en door te zetten. Respect op de judomat is erg belangrijk. Omdat judo steeds beheersing uitdraagt, leert een judoka ook een “gevecht” buiten het judo te vermijden. Judo is een medicijn tegen agressie en geweld.

Bij ons staat “het erbij horen” hoog in het vaandel: iedereen doet mee. Het groepsgevoel is belangrijk waardoor kinderen vrienden worden.

Voor kinderen vanaf ongeveer 12 jaar én volwassenen wordt op dinsdag vanaf 18:45 uur de Hapkido les gegeven door Harry van de Velden. Hapkido is van oorsprong een Koreaanse krijgskunst. In het westen worden voornamelijk het onderdeel zelfverdediging lessen gegeven. De allround technieken stellen de beoefenaar in staat om adequaat te reageren in allerlei bedreigende situaties. Daardoor is Hapkido een prima manier om jezelf te verdedigen.

Neem eens een kijkje op onze vernieuwde website voor lestijden of meer informatie. En kom eens kijken in Sporthal De Zeine waar wij sinds afgelopen zomer onze dojo hebben.

Reacties gesloten