Hapkido bij Asahi

hapkido

Naast judolessen worden er bij Budovereniging Asahi in Waalwijk ook lessen in Hapkido gegeven.
Dit is een oorspronkelijk Koreaanse krijgskunst waarvan in het westen voornamelijk de onderdelen van zelfverdediging getraind worden. Deze allround vechtkunst stelt de beoefenaar in staat om adequaat te reageren in allerlei bedreigende situaties. Daardoor is Hapkido een prima manier om jezelf te verdedigen.

Aan het woord trainer Harrie van der Velden:

Laten we voorop stellen dat eigen veiligheid én de veiligheid van anderen voorop staat bij Hapkido. We trainen veel technieken. Hapkido kent een groot aantal trap- en stoottechnieken en combinaties daarvan. Tevens wordt lesgegeven in het verdedigen tegen deze aanvalstechnieken alsook tegen verschillende manieren van vast pakken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van klemmen, worpen en drukpunten (of een combinatie hiervan). Mijn leerlingen leren om niet uit te gaan van de eigen fysieke kracht. De tegenstander kan immers fysiek sterker zijn. In plaats daarvan leren we aan om de kracht van de tegenstander te benutten om zo controle te krijgen over de tegenstander.

Naast het ongewapende gevecht wordt ook lesgegeven in het verdedigen van een gewapende aanval alsook het verdedigen met wapens. Heel spectaculair. Als verdedigende wapens worden meestal alledaagse voorwerpen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een korte stok, een wandelstok of een riem of touw.

Hapkido betekent eigenlijk “samen technieken leren”. In vroegere tijden werden de technieken in familie-verband doorgegeven en vond de kennisoverdracht plaats van vader op zoon. Tegenwoordig is Hapkido door iedereen te leren, bij Asahi vanaf een leeftijd van 12 jaar.

Kom eens kijken tijdens een van de trainingen op dinsdag in de avonduren. Voor de exacte lestijden in de kleine zaal van sporthal De Zeine kunt u hier klikken.
Lessen worden gegeven door Harrie van der Velden, 2e dan Hapkido, 2e dan Hankido, 1e dan judo én 1e dan jiu jitsu.
Aanmelden voor een proefles kan via email: trainer@budo-asahi.nl .

Reacties gesloten