JBN Examens

examens, judo

In de middag van zaterdag 18 november 2017 zijn vanuit de Judo Bond Nederland de examens gehouden voor 1e, 2e en 3e dan judo. Judoka vanuit de wijde omgeving zijn naar sporthal ‘Achter de Tuintjes’ in Gilze gekomen om aan een vakkundige jury te laten zien wat zij in hun mars hebben.

Namens Budovereniging Asahi mochten drie judoka hun kunsten vertonen en zich bewijzen ten overstaande van de vierkoppige jury. Roel van den Beld, Wesley Paulissen en Hidde de Louw hebben de afgelopen anderhalf jaar hard getraind om zich alle heupworpen, houdgrepen, verwurgingen, armklemmen en kata’s die bij het examen getoond moeten worden eigen te maken. Ondanks de vele zenuwen hebben de drie kandidaten laten zien wat ze in huis hadden en wisten de jury unaniem te overtuigen van hun kunnen waardoor hen de zwarte band werd toegekend.

Extra leuk is dat Roel en Hidde met judo zijn begonnen toen de huidige trainer, Michel den Turk, bij de judoclub in Waalwijk is gestart met lesgeven.

Wesley, Hidde en Roel:
Namens Budovereniging Asahi van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat!

Reacties gesloten