Hajimé Toernooi 03-06-2017

hajimé, judo

Afgelopen zaterdag was het druk in de Dojo van Budovereniging Asahi in Waalwijk. Door een veel grotere opkomst van judoka’s dan verwacht, zat de mat én tribune goed vol. Judoka’s van verschillende verenigingen uit de regio verzamelden weer punten voor het verkrijgen van een vaan in het Hajime Toernooi. Misschien wilden de judoka’s nog een keer goed oefenen voor het grote SUPER HAJIME dat op 8 juli 2017 zal worden gehouden in sporthal de Slagen in Waalwijk. Tijdens deze “grote” versie van het Hajime Toernooi kunnen volgende maand dubbele punten gehaald worden.

Bij een Hajime toernooi wordt normaal in groepen gewerkt. Vanwege het Pinksterweekend werden de wedstrijden allemaal in een grote groep afgewerkt. Daardoor kregen ook de jongsten de kans zich van hun beste kant te laten zien voor een groot publiek! Voor Jero van der Lee was het de eerste keer dat hij mee deed. Dex Kuijs is al een meer ervaren jonge judoka en behaalde een paar mooie Ippons die veel punten opleverden.

Alle judoka’s hebben hard gewerkt en ook van een niet gewonnen partij veel geleerd. En dát is het doel van het Hajime toernooi: lekker judoën en wedstrijdervaring opdoen.

De resultaten van de 9 leden van Budovereniging Asahi uit Waalwijk:

  • Enzo Almeida in totaal 683 punten.
  • Dani van Dijke in totaal 125 punten en behaalde de groene vaan.
  • Jero van der Lee in totaal 12 punten.
  • Dex Kuijs in totaal 80 punten en behaalde de oranje vaan.
  • Valentino Jericevic in totaal 55 punten.
  • Diede Hurkmans in totaal 122 punten en behaalde haar groene vaan.
  • Fleur Peeters in totaal 50 punten.
  • Kingston Mackz in totaal 141 punten.
  • Dick Hoeke in totaal 48 punten.

Reacties gesloten