Brons voor Budovereniging Asahi

judo, kampioenschappen

Op zaterdag 22 oktober 2016 was sporthal ‘Achter de Tuintjes’ in Gilze het strijdtoneel voor de Zuid Nederlandse kampioenschappen voor de leeftijd -8 -10 en -12 jaar. In deze leeftijd is dit toernooi het hoogst haalbare. Er waren meer dan 300 deelnemende judoka’s die streden om een plek te bemachtigen op het ere podium.

Vanuit Budovereniging Asahi heeft Enzo Almeida, -30kg in de leeftijd tot 12 jaar, met succes aan het kampioenschap deelgenomen. 
Na het verliezen van zijn eerste wedstrijd leek het einde van het toernooi al in zicht. Gelukkig wist Enzo zich te herpakken en kwam zeer sterk terug. Enzo heeft de 3 daaropvolgende wedstrijden met overmacht gewonnen en wist door het gebruiken van een schoudertechniek steeds voortijdig de partij met een ippon (vol punt) naar zich toe te halen. De wedstrijd om het brons was razend spannend. Enzo kwam al snel voor met een waza-ari (half punt) en wist dit vast te houden tot het einde van de partij. Enzo zijn inzet heeft geresulteerd in een bronzen medaille.

Van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat.

Reacties gesloten