Vier judoka’s in de prijzen

activiteit, judo

Tijdens het judotoernooi van judovereniging Kradolfer in Vught vielen alle vier de ASAHI deelnemers in de prijzen.

Tijdens het judotoernooi van judovereniging Kradolfer in Vught vielen alle vier de ASAHI deelnemers in de prijzen.

De wedstrijden waren zwaar doordat alle vier de judoka’s de jongste in hun poule waren. Ze hebben een knap staaltje judo laten zien en hebben hard voor hun prijs gevochten. Door het toepassen van de verschillende technieken die zij tijdens de training aangeboden krijgen, wisten zij een podiumplaats te veroveren.

Tijdens judowedstrijden worden de deelnemers ingedeeld naar leeftijd en gewicht. Ben je dan de jongste van de poule en ook nog licht van bouw, dan ga je zware wedstrijden tegemoet. Opvallend is dat de judoka’s zich in deze positie prima staande wisten te houden. Hun trainer, sensei Michel den Turk, 3e. dan en sinds januari judoleraar B, is trots op zijn pupillen. Het behalen van het diploma judoleraar B geeft hem nog meer handvatten om zijn pupillen op weg te helpen naar een  podiumplaats. De opleiding judoleraar B of judotrainer-coach B richt zich op het zelfstandig plannen, verzorgen en evalueren van judolessen en -(wedstrijd)trainingen op kyu- en dangraadniveau, het afnemen van kyugraad-examens en het voordragen voor dan-examens (de zwarte band). Zolang een judoka een gekleurde band draagt, worden kyugraad-examens afgenomen. Na de bruine band volgt de zwarte band. Vanaf het eerste examen zwarte band doet de judoka dan-examens.

In de categorie tot 10 jaar – max 24 kg. behaalde de 7 jarige Ruben de Cock de 3e plaats. In de categorie tot 12 jaar –  max. 27 kg. behaalde de 9 jarige Enzo Almeide de 2e. plaats. In de categorie tot 12 jaar – max. 30 kg. behaalde de 9 jarige Julian Keijzers de 2e. plaats en tot slot behaalde de 12 jarige Floris Keijzers in de categorie  tot 15 jaar, max. 38 kg. de 3e. plaats.
In het totaal namen 275 deelnemers mee aan dit toernooi.  

Reacties gesloten