Succesvol op judotoernooi Gilze

activiteit, judo

Judoka’s van Asahi hebben zondag 4 januari 2015 deelgenomen aan het “10+26Toernooi” georganiseerd door Judo Vereniging Gilze. Een groots opgezet toernooi waar judoka’s vanuit heel Zuid Nederland en zelfs Duitsland aan deelnamen.

De judoka’s werden ingedeeld in diverse categorieën op basis van leeftijd en gewicht. Voor de wedstrijden werd iedere judoka gewogen om te controleren of het opgegeven gewicht correct was. De wedstrijden vonden plaats onder toezicht van bondsscheidsrechters op zes judomatten. Luc van Sluisveld  en Enzo Al Meida kwamen uit in de leeftijdsgroep – 12 jaar. in de categorie – 38 kg. Cedric van Daalen kwam uit in de leeftijdsgroep – 18, categorie – 60 kg.

Er werd fel strijd geleverd door de judoka’s, die konden laten zien wat zij in hun mars hebben. De judoka’s werden gecoacht door Michel den Turk, 3e. Dan judo. Enzo Al Meida bereikte het podium met een gedeelde derde plaats. Cedric van Daalen werd in de derde wedstrijd uitgeschakeld met een “golden-score”. Wanneer na drie minuten geen van beide judoka’s een punt gescoord heeft, wordt de wedstrijd voortgezet tot één van beiden een punt scoort. Na een afmattende wedstrijd van bijna 6 minuten maakte de tegenstander het eerste punt en was de Asahi-judoka uitgeschakeld. Luc  van Sluisveld werd eveneens uitgeschakeld. Toch kijken zowel trainer als judoka’s tevreden terug op een geslaagd toernooi.

Asahi verzorgt judotraining voor kinderen vanaf 5 jaar, op woensdag en vrijdag. Voor een kennismakingsles kunt u contact opnemen via de site of langskomen in de dojo, de trainingszaal. 

Reacties gesloten